Απονέμεται σε προσωπικότητα που με τις καινοτόμες ενέργειες και δραστηριότητές της άνοιξε δρόμο για να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο της χώρας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καθιέρωση του Made in Greece παγκοσμίως.

Για την ιστορία... (ο/η) Δίολκος...

Λιθόστρωτος δρόμος που χρησιμοποιείτο για την από ξηράς μεταφορά πλοίων, πάνω σε τροχοφόρο όχημα ("Ολκός νεών") από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντιστρόφως.

Αποκαλύφθηκε το δυτικό του τμήμα σε μήκος 255 μ. στην πλευρά της Πελοποννήσου και σε μήκος 204 μ. στην Στερεά Ελλάδα.

Το πλάτος του είναι 3,40 - 5,00 μ. Είναι στρωμένος με κανονικούς πώρινους κυβόλιθους και στο μέσον του φέρει δύο αυλακώσεις σε απόσταση 1,50 μ. Στο δυτικό άκρο του κατέληγε σε λιθόστρωτη αποβάθρα.

Η κατασκευή του Διόλκου προέκυψε από την ανάγκη για γρήγορο πέρασμα των πλοίων από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντίστροφα, έγινε στις αρχές του 6ου π.Χ. Το δυτικό άκρο του ανακατασκευάσθηκε στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα. Η χρήση του βεβαιώνεται από τις πηγές ως τον 9ο μ.Χ. αιώνα.

Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2015, τίμησε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» τον Ηλία Λαλαούνη, το μεγάλο αργυρο-χρυσοχόο, ακαδημαϊκό και ιδρυτή του ομώνυμου μουσείου παραδίδοντας το βραβείο στην κόρη του, κα Αικατερίνη Λαλαούνη.

 lalaouni.jpg

Στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2013, η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ τίμησε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» τον Γιάννη Τσεκλένη έναν διεθνώς αναγνωρισμένο σχεδιαστή με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο της μόδας, του βιομηχανικού σχεδιασμού και του interior design.